Reddit çok eşsiz bir yerdir. İnsanların birçok bilgi paylaştığı bir yerdir. Düşüncelerini paylaşırlar. Sorunlarını paylaşırlar. Bu, akıllı bir satış elemanı için büyük bir fırsattır. Bu bilgileri kullanabilirsiniz. Soğuk aramaya hazırlanmak için kullanabilirsiniz. Bu kılavuz size nasıl yapılacağını gösterecektir. Daha iyi bir soğuk arama yapmanıza ve daha fazla satış yapmanıza yardımcı olacaktır.
Reddit Nedir?
Reddit yalnızca bir web sitesi değildir. Bir topluluk grubudur. Bu topluluklara alt dizinler denir. Her alt dizin belirli bir konu hakkındadır. Her şey için alt dizinler vardır. İşletme sahipleri için alt dizinler vardır. Yazılımlar için alt dizinler vardır. İnsanlar bu alt dizinlerde konuşurlar. Soru sorarlar. Fikirlerini paylaşırlar. Sorunlarını paylaşırlar. Bunların hepsi herkese açık bilgilerdir. Reddit'in araştırma için bu kadar güçlü olmasının nedeni budur.
Soğuk Aramanın Sorunu
Çoğu insan soğuk aramalardan hoşlanmaz. Telefondaki kişi sizi tanımıyordur. Size güvenmez. Telefonu kapatabilirler. "Meşgulüm" diyebilirler. Bununla başa çıkmak zor olabilir. Satış temsilcilerinin soğuk aramadan nefret etmesinin temel nedeni budur. Her şey bilgi eksikliğinden kaynaklanır. Siz onları tanımıyorsunuz. Onlar da sizi tanımıyor. Bunun üstesinden gelmelisiniz.
Yeni Yöntem: Araştırma İçin Reddit Kullanımı
Eski yöntem birini aramaktı. Hiçbir bilginiz olmazdı. Yeni yöntem önce ödevinizi Telefon numarası listesi yapmaktır. Yeni yöntem, onlara yardım etmenin bir yolunu bulmaktır. Reddit bunu yapmak için mükemmel bir yerdir. İnsanların ne gibi sorunları olduğunu öğrenebilirsiniz. Ne düşündüklerini öğrenebilirsiniz. Ne aradıklarını öğrenebilirsiniz. Bu araştırma, soğuk aramanızı çok daha iyi hale getirir.

1. Adım: Doğru Alt Reddit'leri Bulun
İlk adım doğru topluluğu bulmaktır. İdeal müşterilerinizin olduğu bir alt reddit bulmalısınız. Örneğin, küçük işletmelere yazılım satıyorsanız, bu konuyla ilgili alt reddit'leri arayabilirsiniz. "Küçük işletme" veya "Pazarlama" araması yapabilirsiniz. İnsanların konunuz hakkında konuştuğu yerleri bulmalısınız. Potansiyel müşterilerinizi burada bulacaksınız.
2. Adım: Konuşmaları Dinleyin
Bir subreddit bulduğunuzda, mutlaka dinlemelisiniz. Hemen paylaşım yapmamalısınız. İnsanların ne dediğini okumalısınız. Sorunları neler? Soruları neler? Kullandıkları bir araçtan memnun değiller mi? Bir şeyi yapmanın daha iyi bir yolunu mu arıyorlar? Dikkat etmelisiniz. Bu bilgiler altın değerindedir. Soğuk aramanızda ne hakkında konuşacağınızı anlamanıza yardımcı olur.