Duke shfaqur influencues të fuqishëm, duke përfshirë Hardest Geezer (i cili drejton të gjithë gjatësinë e Afrikës) dhe MadeWithMud (një entuziast krijues i qeramikës), fushata e bazuar në video tregon qartë vlerën e shërbimit të informacionit dhe shfrytëzimit të komunitetit të TikTok përtej sfidave të reja të kërcimit.
Kjo fushatë është Të dhënat jashtë shtetit gjithashtu e dukshme për pikat e saj të marketingut: kanalet përfshijnë reklamat tradicionale televizive, BVOD, mediat sociale, radio, podcast, në aplikacion dhe vendosje të zgjuara jashtë shtëpisë (OOH).
Kjo nismë e mprehtë dhe aspiruese ka fituar shumë angazhim pozitiv nëpër kanale dhe ka ndihmuar në vendosjen e TikTok në hartë si një mjet i qëndrueshëm kërkimi dhe zbulimi i përmbajtjes.
Cilat janë veçoritë kryesore të kërkimit të TikTok?
Le të hedhim një vështrim në veçoritë më të fundit të kërkimit të platformës.
Faqja e zbulimit
Faqja Discover në TikTok shfaq rekomandime të personalizuara bazuar në interesat, ndërveprimet dhe historikun e shfletimit të përdoruesve. Ai përfshin një përzierje videosh në trend, rekomandime të personalizuara dhe kategori të përmbajtjeve të kuruara për të lehtësuar zbulimin e përmbajtjes.
Kërkimi me hashtag
Përdoruesit mund të kërkojnë për hashtags të veçantë për të zbuluar përmbajtje në lidhje me interesat ose kuriozitetet e tyre personale. Algoritmi i kërkimit i TikTok rendit përmbajtjen bazuar në rëndësinë dhe popullaritetin, duke e bërë më të lehtë për të gjithë përdoruesit të gjejnë përmbajtje në tendencë ose përmbajtje të veçantë: #tiktokers dhe #esthetic janë shembuj interesantë të hashtags të njohura të veçanta.
Kërkimi i fjalëve kyçe
Përveç hashtags, përdoruesit mund të kërkojnë përmbajtje duke përdorur fjalë kyçe që lidhen me interesat e tyre. Algoritmi i kërkimit i TikTok analizon titrat e videove, profilet e përdoruesve dhe pjesë të tjera kryesore të informacionit për të ofruar rezultatet më të rëndësishme të kërkimit. Sipas Statista, termat "si të" dhe "çfarë është..." ishin fjalët kyçe më të përdorura në vitin 2023.
Kërkimi i zërit
Përdoruesit madje mund të kërkojnë video duke përdorur tinguj të veçantë ose këngë muzikore. Biblioteka e gjerë dhe gjithnjë në rritje e videoklipeve të TikTok i lejon përdoruesit të zbulojnë përmbajtje bazuar në këngët e tyre të preferuara ose efektet zanore duke kërkuar në bibliotekën "Tinguj" gjithnjë në zgjerim të platformës.
Lexo më shumë: Mësoni si të krijoni përmbajtje TikTok
-