W tym artykule porozmawiamy o 5 najpopularniejszych i najskuteczniejszych sposobach na zwiększenie sprzedaży w call center , contact center czy zdalnym dziale sprzedaży. Metody i kanały promocji należy dobierać w oparciu o stosunek przychodów do wydatków zrealizowanego projektu i tutaj bardzo ważne jest zrozumienie, jaki jest koszt leada z każdego kanału, jaki jest lejek sprzedaży usług call center i jaki jest koszt sprzedaży.
Często zdarza się, że nie widzimy możliwości zarobienia Biblioteka numerów telefonów więcej na tym co już mamy i zaczynamy szukać nowych źródeł zastosowań, nowych obszarów działalności i nowych pomysłów na wdrożenie. Zaletą call center jest to, że składa się ono z co najmniej 3-5 podkierunków, które możesz zacząć rozwijać i tym samym zwiększać sprzedaż w swoim call center, contact center czy zdalnym dziale sprzedaży.
Zestawiliśmy 5 najlepszych usług call center, które pozwolą Ci sprzedawać więcej, a na koniec podamy listę 3 rekomendacji, jak zwiększyć sprzedaż, pozostając jednocześnie w standardowej liście usług call center.
Stos technologii: od frameworków po sprzęt
Nasza platforma głębokiej sprzedaży została pierwotnie opracowana w PHP + MySQL. 3 lata temu dokonano tego na kolanie, jako decyzja, która po raz pierwszy uratowała biznes przed śmiercią. Jako ratunek - Symfony.
Rozwój platformy znacząco wpłynął na mój dalszy wybór narzędzi i architektury rozwiązania.
Jeśli na początkowym etapie rozwoju projekt Deep Sales Platform opierał się na Symfony + Twig, to przeszedł na Symfony (REST API) + Twig + Vue.js. Po kilku iteracjach całkowicie wyrzuciłem Twiga i pozostałem na stosie Symfony + Vue.js. Następną iteracją frontendu było już całkowicie SPA + Symfony (REST API) na backendzie.
Po pierwsze, łatwiej jest wspierać takie rozwiązania, po drugie, szybciej je opracowywać. Po jednorazowym przetestowaniu takiej mechaniki pracy, mały zespół, podążając za nią, może znacznie przyspieszyć wypuszczenie produktów poprzez równoległe działanie frontendu i backendu. SPA ma swoje niuanse, które napotkaliśmy podczas tworzenia, ale nie było niczego, czego nie dałoby się rozwiązać.
Kiedy masz JavaScript na frontendzie i PHP + MySQL na backendzie, obsługa dwóch „modeli myślenia” i różnych podejść do architektury aplikacji może być trudna, więc logiczna jest chęć zredukowania wszystkiego do jednego.
Podjąłem ryzyko, duże ryzyko, ale zdecydowałem się przenieść projektanta na stos Node.js + Vue.js + Vuetify + MongoDB, ponieważ do tego czasu byliśmy już bardzo ugrzęźli (w dobrym tego słowa znaczeniu) w JS i stawało się to coraz bardziej uciążliwe dla platformy Deep Sales w PHP.
W procesie tworzenia konstruktora opartego na PHP + MySQL zaczęły pojawiać się problemy i zadania MySQL, które należało rozwiązać w konstruktorze - nie do końca do siebie pasowały.
A jeśli zaczniesz coś od zera, to zacznij na 100%... Jeśli wcześniej był Apache + PHP FPM, to tutaj zdecydowałem - nginx. I powiem, że ani przez minutę nie żałowałem swojego wyboru, jeśli chodzi o konfigurację proxy żądań do węzła, buforowanie i inne rzeczy.
Ponieważ początkowo wdrożyliśmy platformę Deep Sales na platformie Selectel, zdecydowano się na wdrożenie tam również Telly. Zarówno tu, jak i tam mamy uruchomiony CentOS 7.0.
Technologie już „ustaliliśmy” i w najbliższej przyszłości nie zamierzamy ich zmieniać. Platforma Deep Sales, jak już mówiłem, również zostanie przeniesiona na nowy stos.
Jak zwiększyć sprzedaż w call center?
-